Am făcut lapte de soia! Dòu nǎi. Încă e cald. E simplu, nu ştiu de ce nu am făcut până acum. Are aproape acelaşi gust ca în China. Şi o să fac şi tofu.
Cum? Cum ai facut? Si eu consum multe produse din soia inca. Nu asa-zisele "snitele" din soia care mi se par cam insultatoare :)), ci tofu, lapte de soia si sos de soia. Tofu nu are acelasi gust ca in Japonia, nici pe departe :(, dar...asta e, mai bine decat deloc :)
Misaki: O cană de boabe de soia la înmuiat peste noapte, apoi mărunţite bine în blender cu o cană de apă, apoi puse la fiert în 2.5 litri de apă (minus cana deja pusă); se fierbe 30 min de când începe să clocotească. Eu pun miere când beau. Se poate păstra la frigider câteva zile. Eu am luatreţeta dintr-o carte, dar se găseşte şi pe net. De ex.: http://www.ehow.com/how_2272772_make-tofu-soy-milk.html Baftă! :)
4 comentarii:
e bine sa te legi de locuri frumoase si apoi sa incerci sa le aduci in casa ta> pofta buna!
Am făcut şi broccoli chinezesc. Mmmm...
Cum? Cum ai facut? Si eu consum multe produse din soia inca. Nu asa-zisele "snitele" din soia care mi se par cam insultatoare :)), ci tofu, lapte de soia si sos de soia. Tofu nu are acelasi gust ca in Japonia, nici pe departe :(, dar...asta e, mai bine decat deloc :)
Misaki: O cană de boabe de soia la înmuiat peste noapte, apoi mărunţite bine în blender cu o cană de apă, apoi puse la fiert în 2.5 litri de apă (minus cana deja pusă); se fierbe 30 min de când începe să clocotească. Eu pun miere când beau. Se poate păstra la frigider câteva zile. Eu am luatreţeta dintr-o carte, dar se găseşte şi pe net. De ex.: http://www.ehow.com/how_2272772_make-tofu-soy-milk.html
Baftă! :)
Trimiteți un comentariu